Bloggen Kurbits.nu

Kurbits – din slöjdkompis i inredningsvärlden har funnits sedan i februari 2008. Idag är den en anlitad källa på området slöjd och konsthantverk, men också inom fälten handarbete och politik. Tradition och nytänkande kring kreativt skapande är den röda tråden i bloggen, som jag uppdaterar i princip dagligen.

Mottot och ambitionen med Kurbits.nu har från början varit att skriva om lustfyllda, spännande och vitt skilda saker:

Det finns något självklart i handens arbete, antingen vi gör det själva eller uppskattar andra som kan. Idag pratar vi ofta formgivning och design. Vore det inte roligt om vi också pratar slöjd? Att göra själv. Hitta på, tänka till. Ta hand om och använda igen. Returnera och reparera. Här vill jag göra både och. Skriva om design och formgivning, keramik och textil, trä, plåt och gummi… om eko reko och slöjdhistoria, teori och praktik, kitsch och kul. Den här bloggen har inga begränsningar, den handlar om det jag tycker är lustfyllt och intressant. Med slöjden som avstamp kan man hamna ungefär var som helst, jag lovar! Välkommen till Kurbits, bloggen som tar dig förbi syslöjdens ångest och in i det riktigt roliga gör det självet. Här är din slöjdkompis i inredningsvärlden.

 

Vill du ha bloggen Kurbits som utställning?
Sommaren 2015 förvandlades bloggen Kurbits till en utställning, där Frida gjorde ett urval av inlägg och föremål för att visa upp bloggen som utställning. Platsen var Träslottet i Arbrå, Hälsingland, och utställningen visade 15-talet inlägg och lika många föremål.
Här går det att läsa mer om utställningen >>
Här finns de utställda inläggen >>

Vi gjorde en film som presenterar utställningen också, se här:

Vill du annonsera?
Kurbits når ut till just de påhittiga pysslare där ute som du som annonsör inom den kreativa branschen vill nå. Kurbits läsare är alla intresserade och kunniga inom slöjd, design, hantverk och inredning. Men också ämnen som hållbarhet, ekoreko och återbruk intresserar dem. Din annons når ut till främst kvinnor i åldrarna 25-40 som gör själva och som är intresserade av kreativt skapande, färg, form och design.

Vill du annonsera kontaktar du Frida för aktuell prislista (kontaktinfo här >>)

Kurbits Media har även en fansida som främst är tänkt för alla som gillar bloggen Kurbits.nu. Just nu gillar så här många Kurbits på Facebook: