Inspirationsföreläsningar

Det finns en värld av handgjort skapande som inte alla känner till. I mina föreläsningar tar jag dig med till denna magiska plats och ger en guidad tur. Slöjd, hantverk och formgivning är något vi historiskt sett har ägnat oss åt och som vi i allt större utsträckning är intresserade av.

Vi vill göra själva. Vi mår bra av att göra själva. Men hur gör vi?  Min drivkraft är att med ord och bild locka fler till högre förståelse för hur slöjd, hantverk och formgivning kan bli en större del av vår vardag – och hur mycket välbefinnande det finns i resan dit. Jag berättar engagerande om allt som har med kreativitet och hantverk att göra, från allmoge till garngraffiti. Trodde du att slöjd var tråkigt?

Jag är journalist och bloggare. Jag har bevakat slöjdvärlden sedan 2005 och driver sedan 2008 bloggen Kurbits.nu, där jag skriver om slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik. Jag är också författare till boken Gerillaslöjd, som skildrar olika sätt att förändra världen med händerna och beskriver gerillaslöjd och samtida slöjd från olika vinklar. Hantverkets roll i samhället och görandet som livsstil är också några av mina ämnen liksom slug katastrofslöjd, om hantverk som överlevnad.

Genom en föreläsning med mig öppnar ni mötet med nya glasögon, de kreativas. Jag bjuder åhörarna på inspiration och insikter som leder till att ni ser på er organisations eller företags kreativa potential – och er personal – på ett nytt sätt.

Jag håller  inspirationsföreläsningar på olika teman. Givetvis skräddarsydda efter ditt tillfälle och sällskap:Boken Gerillaslöjd kom ut hösten 2014

Med utgångspunkt i min bok Gerillaslöjd: Garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen kan jag prata långt eller kort om ämnet, rörelsen och själva tillblivelsen av boken. Jag har myntat ordet gerillaslöjd och berättar rörelsens historia. Läs mer om Gerillaslöjd här>>

Med hjälp av många samtida bilder visar jag exempel på hur slöjden i samhället tar allt mer kreativa uttryck.

Jag pratar om hållbarhet och återbruk, samt hur vi i allt högre utsträckning omfamnar sätt att göra själva.

DIY har blivit en livsstil och för många ett politiskt ställningstagande. Trender kring slöjdens uttryck intresserar mig också.

Föredragen är på mellan 30 till 90 minuter. Vill du veta mer? Ladda ner en presentation här! forelasningar gerillaslojd

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zuqsdP5wFlFE.kDxY5_Uk-xa8&usp=sharing

Senaste uppdragsgivarna:

karta föreläsningarJag har rest runt en hel del med mina inspirationsföreläsningar, se var i landet jag varit på den här kartan>>

 

 

 

På min blogg finns en kategori som handlar om mina föredrag, se listan här>>

Effekten av att boka Frida
Förståelse och insyn i en värld av görande, den värld som allt fler befinner sig i – som livsstil, hobby eller meditation. Kreativiteten i görandet ger ringar på vattnet från individen in i samhället, till företaget och affärsmötet. Fördjupningen i det handgjorda mår vi alla bra av!

Frida som talare
Jag föreläser med inlevelse med hjälp av inspirerande bilder och exempel på spännande och annorlunda utövare. Alltid med fokus på kraften i det handgjorda skapandet.

Så arbetar Frida
Jag skräddarsyr varje föreläsning efter syfte och grupp och baserar sina föredrag på en rad bilder. Dessa olika ämnen kan avhandlas och utvecklas för sig, eller bakas ihop till ett enda föredrag efter behov och tillfälle.

Frida passar till
Föredragen passar lika bra i föreningslokalen och styrelserummet som på mässcenen, eller  i konferensmiljö och i kick-offprogrammet. Kreativitet innebär problemlösning, vilket alla företag och organisationer kan inspireras av.

 

Sagt om Fridas föredrag:

”Underbart!”

”Får en att tänka till.”

”Inspirerande, tankeväckande.”

”Instruktivt och inspirerande.”

Slöjdläraren, deltagare på konferens för slöjdlärare

 

Tack Frida för att du tar världen till Örebro, nu har vi fått kraften och inspirationen att ta Örebro till världen!
Susanna Hedin, ordförande Örebro läns slöjdförening

 

Det är inte så enkelt att hitta inspiration, men Frida öppnar alltid ögonen till något nytt och påminner mig alltid om hur mycket roligt det finns. Då är det lätt att känna framtidstro och arbetslust!
Niclas Flinck, länshemslöjdskonsulent i Jönköping

 

Entusiastiskt presenterar Frida alla strömningar inom slöjden och benar ut begreppen D I Y och guerillaslöjd. Sakta börjar det sjunka in, det är inte historia utan här och nu som det händer! Så inspirerande att det kliar i fingrarna.
Malena Karlsson, projektledare Rydal Design Center 

 

Frida har öppnat upp ögonen på många om vilken slöjdvärld vi lever i just nu. Att den är stor och att slöjdandet är mer en del av vardagen för många än vad hemslöjdsföreningarnas medlemsantal ger en bild av.
Anna-Karin Reimerson, hemslöjdskonsulent Västmanlands läns hemslöjdsförbund

 


Läs mer om journalisten Frida >>