Frida i media

Jag har genom åren medverkat i radio, tv och tidningar som kännare av samtida slöjd och DIY (do it yourself) samt i egenskap av föreläsare och författare till boken Gerillaslöjd, garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen, men även i egenskap av bloggare på Kurbits och en av skaparna av tidningen Hemstilat.

Pressklippen från Gerillaslöjdsboken hittar du här
Är du journalist och vill ha kontakt med mig hittar du kontaktformulär här 

Pressklipp

Nedan är ett urval av tidigare artiklar – på bloggen Kurbits finns en kategori där alla mediaframträdanden finns listade, se pressklipp här: www.kurbits.nu/i-media

Gerillaslöjd i SVT:s Gomorron, 28 augusti 2014
28 augusti, samma dag som boken Gerillaslöjd – garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen släpptes,  gästade jag SVT:s Gomorron där vi pratade om boken och om rörelsen. Med mig hade jag den eminenta Elisabeth Bucht, också känd under aliaset Garnapa. Se klippet här

webb_svt

Bygd och natur nr 3-4, december 2012
Nummer 3-4 av tidningen Bygd och natur har tema slöjd, apropå årets jubileum av hemslöjdsrörelsen. Jag blir intervjuad apropå den unga moderna textilslöjden. Hur slöjd kan vara ett slags samhällskritik, vilka som är utövarna numera och vad gerillaslöjd egentligen är för något, är frågor jag besvarar i intervjun.

webb_bygdnatur2

Aftonbladet, Härligt hemma, november 2012:
I Aftonbladets bilaga Härligt Hemma nr 44/2012 fick jag uttala mig en hel del om det pågående 100-årsfirandet av hemslöjdsrörelsen och hur den samtida och framtida slöjden ser ut. Frågor som hur går man vidare efter att ha fyllt 100?  Hur ser framtiden ut för slöjden? avhandlas.  Mycket ingående artikel, lång intervju både med mig och brodösen Karin Holmberg. Med citatrubbe av mig till och med.

webb_harligt-hemma

Residence, februari 2012:
Tidningen Residence väljer ut Sveriges vassaste blogginspiratörer – Kurbits är en av dem!

101 nya idéer, nr 3, 2011:
Slöjdlycka på nätet! Stolt och glad är jag för fina omnämnanden i nya 101 nya idéer. (Foto Kurbits)

Expressen Leva och Bo, nr 6, 12-13 februari 2011:

Bloggare brinner för inredning, januari 2011:
TT Spektra skrev en artikel om tre bloggare som brinner för inredning. Frida Berglund med sin blogg Trendenser, Magnus Lundgren med bloggen ”Mäster Henriks” och så jag och min blogg Kurbits.

Och när TT Spektra skriver kan man räkna med genomslag i lokalpressen. Hittills har artikeln publicerats i olika varianter av:
Upsala Nya Tidning, Helsingborgs DagbladNorrköpings Tidningar,  Skånska Dagbladet, Piteå Tidningen och Smålandstidningen.

Det nya svarta #44
Stefan Nilsson och Trendgruppen listar Kurbits under rubriken Årets läsning i 2010 års sista nyhetsbrev.

”Frida Engström som driver sajten Kurbits lyckas ha en bra kombination av slöjd, konsthantverk och design som du inte hittar på någon av de andra bloggarna. Unikt.”

Branschtidningen Alcrobladet nummer 4, 2010
Artikeln ”Folkligt färgat” handlar om allmoge, slöjd, Alcros nya kulörkollektion och om Kurbits syn på den samtida slöjden.

Artikeln Folkligt färgat av Johan Igetoft i senaste Alcrobladet. (Foto av uppslaget Kurbits)

Tidningen Filter Augusti & September 2010
Jakten på den nya surdegen; gelé, cupcakes eller kolonilotter? Kurbits omnämns för sin spaning om cupcakes.

SVT: Eftersnack
Den 11 mars var jag med i tv-programmet Eftersnack och gav min syn på ”kurbitstrenden”. Programmet går tyvärr inte längre att se på Svt Play, men du kan läsa lite om det här >>

SVT:s Eftersnack. (Skärmdump)

Tidningen Hus och Hem nummer 10, 2009
Kurbits en av världens bästa inredningsbloggar! Tidningen listar favoritbloggar värda att hålla utkik efter, Kurbits är en av dem. Jag bloggade om det, läs mitt inlägg här.

Pralin - Kurbitstrenden

Pralin – ett helgmagasin från Dalarnas Tidningar
Lördag 31 januari 2009 ; ”Dalarna hetare än någonsin”:  Dalarnas tidningar ägnar tre sidor åt den nya heta ”Kurbitstrenden”, förutom intervju med mig (läs här) bland annat en intervju med Jenny Berglund som tatuerat in en fin kurbits på skulderbladet. (apropå kurbitstatueringar, läs kurbitsinlägg här >>)

Klipp ur Pralin

Icakuriren
Nummer 2/3, 2009: ”Kurbits och Folklore”
Jag är citerad kring varför vi gillar det genuina och vad det är som gör att  slöjden är så intressant. Jag pratar om hur handens arbete kräver engagemang och att vi lockas av att göra själva.

Icakuriren skriver om Kurbits

Alcrobladet nr 3, 2008

Alcrobladet


Läs mer om bloggen Kurbits.nu  >>