Frida och Kurbits media

Hej och välkommen till Kurbits Media! Företaget  ägs och drivs av mig, Frida Arnqvist Engström. Jag är journalist, författare och föredragshållare.

I februari 2008 startade jag bloggen Kurbits – din inredningskompis i slöjdvärlden, där jag med åren utvecklat mitt specialintresse: mötet mellan slöjdens tradition och samtida uttryck och användningsområden. Kurbits fick snabbt uppmärksamhet, bloggen växte glädjande nog  i popularitet och inflytande.

Våren 2011 tog jag steget till egen verksamhet. Kurbits Media är numera en förlängning av bloggen och genom företaget kan jag erbjuda följande tjänster:

FÖREDRAG: utifrån innehållet på Kurbits, samt mångårig bevakning av specialområden som garngraffiti, craftivism, gatukonst och DIY (som resulterat i boken Gerillaslöjd – Garngrafitti, DIY och den handgjorda revolutionen) håller jag en rad olika föreläsningar om samtida och framtida slöjd, trender, hantverk och kreativa uttryck. Läs mer >

JOURNALISTIK:  artiklar och recensioner inom områden som slöjd, inredning, design och formgivning samt konst och kultur. Läs mer >>

REDIGERING OCH KORREKTUR: Jag har jobbat i en mängd olika redaktionella sammanhang genom åren. Jag hoppar gärna in som frilansande korrläsare och redigerare.  Läs mer >>

Tidigare erfarenhet

Frida Arnqvist EngströmAnställd nyhetsredaktör på tidningen Hemslöjd mellan 2005 och 2011.

Startade Kurbits 2008 under min första mammaledighet.

Initierade DIY-sajten Zickermans Värld 2010. Projektledare och ansvarig utgivare för sajten fram till min andra mammaledighet.

Slutade min anställning på tidningen Hemslöjd för att starta eget april 2011.

De tankar om slöjd, samhälle och politik som jag odlat under åren tar jag med mig i föredrag och artiklar. Liksom den kunskap och erfarenhet om slöjdens traditioner i relation till vår samtid.

Tidigare har jag frilansat som konstkritiker för Upsala Nya Tidning och för sajten Konsten samt skrivit konst- och kulturartiklar, bland annat för tidningen Konstperspektiv och tidningen Vi. Jag har arbetat som redaktionssekreterare på tidningen  CAP & Design, läst korrektur åt ett flertal tidningar och jobbat på gallerier och museer och som kommunikatör på Konsthantverkscentrum.

Utbildning: Magisterexamen i Konstvetenskap, Journalistexamen Uppsala Universitet.

 


Läs mer om mina föredrag >>