Frida skribenten

Jag har verkat som journalist i snart tio år.  Reportage, krönikor, porträtt, temaartiklar, guider och analyser; jag har erfarenhet av det mesta och är nyfiken på vilket uppdrag du har att erbjuda. Områden som design, hantverk, inredning och konst är något som intresserar mig extra.

Uppdragsgivare:  Tidningen ViZickermans Värld, Hemslöjd, Expressens bilaga Handarbete&Pyssel,  Hemstilat, Konstperspektiv, CAP&Design.

Tidningen CAP&Design är den senaste redaktionella arbetserfarenhet jag har, då jag augusti 2012-januari 2014 var tidningens redaktionssekreterare med produktionsansvar. Under tiden gjorde vi också om och gav tidningen ett helt nytt grafiskt uttryck, en spännande redesign där jag var ansvarig för att innehållet skulle få fortsatt vikt och läsbarhet.

Den senaste hela produkten i min portfölj är inredningstidningen Hemstilat –  för dig som själv skapar stilen, där jag arbetade som redaktör och skrev en stor del av artiklarna. Tidningen kom ut i september 2011 som ett frilanssamarbete med tidningsförlaget IDG.

Under 2013 arbetade vi fram en digital uppföljning av Hemstilat i form av en app, Wood – the Core of Scandinavian Design. Med världen som målgrupp vill vi berätta om skandinavisk form, träet som ligger oss så varmt om hjärtat, samt om inredningen i norr. Här finns mer information om Wood, by Hemstilat.

Jag har medverkat regelbundet på Zickermans Värld, hemslöjdsrörelsens  sajt som riktar sig till gör det självare, slöjdare och debattörer inom kreativa områden, se exempel på ett av mina inlägg här. Sajten var ett tillfälligt projekt finansierat av Nämnden för Hemslöjdsfrågor, och avslutades i december 2013.

Under 2013 reste jag runt och samlade material och gjorde intervjuer till en reportagebok om gerillaslöjd, garngraffiti och DIY med internationella föregångare på området, likväl som en rad hantverksaktivister i framkant här hemma. Boken heter Gerillaslöjd, garngraffiti DIY och den handgjorda revolutionen, den gavs ut på Hemslöjdens förlag september 2014, läs mer om Gerillaslöjd här!

 


Läs mer redigeraren och korrläsaren Frida >>